LIBBY KOCH – REDEMPTION 10: LIVE AT BLUE ROCK

Ze had destijds ook voor een goedverdienend leventje als advocate kunnen kiezen, maar het hart van de Texaanse jongedame Libby Koch klopte te hard voor het onzekere bestaan als muzikante. In 2009 lanceerde ze vanuit haar thuisstad Houston een eerste album dat de titel “Redemption” kreeg. Daarop stonden tien country- en Americana-liedjes waarvan ze er zelf negen had gecomponeerd. Het slotnummer van die plaat werd gevormd door een emotievolle coverversie van het liedje “I Still Miss Someone”, een countryklassieker uit het repertoire van Johnny Cash.

Nadien volgden er nog drie andere studioalbums met als laatste in het rijtje de in 2016 op de markt verschenen plaat “Just Move On” die van ons het label ‘beste plaat uit haar repertoire tot nu toe’ kreeg en die bovendien op enkele ‘Grammy’-nominaties kon rekenen. Omdat haar muzikale loopbaan in 2009 officieel van start ging was er tien jaar later in 2019 een jubileum te vieren. Dat besloot Libby Koch te doen door haar eerste album “Redemption” opnieuw uit te brengen onder de titel “Redemption 10”, maar deze keer met allemaal live gebrachte vertolkingen van de tien liedjes die op die eerste plaat nog in een geheel akoestische versie werden gezongen.

De opname van het live-album gebeurde in de ‘Blue Rock Artist Ranch And Studio’ in Wimberley, Texas met een beperkt studiopubliek als enthousiaste luisteraars. De volgorde van de tien nummers werd strikt volgens de oorspronkelijke release aangehouden en de ondersteunende instrumentalisten bij deze volwaardig georkestreerde opname waren Patterson Barrett op piano, orgel, mandoline en pedal steel, Bill Browder op leadgitaar, Glenn Schuetz op contrabas en elektrische basgitaar, Eddie Cantu op drums en Javier Chaparro op viool.

Het werk en de stijl van Libby Koch wordt in de vakpers vaak vergeleken met dat van collega-countryzangeressen als Patsy Cline, Loretta Lynn, Dolly Parton en Emmylou Harris. Dat dit niet onterecht gebeurt kunnen we misschien het best aantonen door u te vragen om naar de twee bijgevoegde video’s te kijken waarop zij twee nummers uit deze plaat live brengt: “Ready Now” en “Just The Way”. Haar intimistische stijl waarmee ze de verhalen vertelt in deze liedjes verraden een sterke persoonlijke inleving van Libby Koch in de songs die ze brengt.

Dat kunnen we op deze plaat ook nog horen in nummers als “Houston” over de terugkeer vanuit Nashville naar haar thuishaven, liefdesliedje “Stay With Me”, albumtiteltrack “Redemption” en het bijna smekende “Don’t Give Up On Me”. Andere hoogtepunten uit dit live-optreden zijn er bij de uptempo gebrachte songs “How Long” en “Down”. Libby Koch werkt al een tijdje aan nieuwe nummers voor haar volgende studioalbum. Wanneer we die nieuwe afgewerkte plaat zullen mogen verwachten is momenteel nog niet helemaal duidelijk, maar dat het opnieuw van het betere country- en Americana-materiaal zal worden staat nu al buiten kijf.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Berkalin Records

video